cocinagallega logococinagallega logo
  facebook   twitter   google+      
 


Inicio Gastronomía Restaurantes Productos Bodega Turismo Cultura Recetas


 
Loading
 

 


Sabores de Orense

09-05-2012

 

Desde el jueves 3 hasta el domingo 20 de mayo de 2012 se celebra el Concurso de Pinchos de Primavera “Sabores de Ourense”. En esta edición participan 38 locales, con pinchos inéditos para ofrecer a sus clientes, a un precio que oscila entre 1 y 4’5 euros el pincho.

1. Monterrey 3 €

S. Miguel, 16

Rodas de Primavera Monterrey

Tosta de salmorexo con ventresca
de atún e vinagreta de iogur con
mel. E tosta de marmelada de
amorodo con rulo de cabra, ovo
de paspallás e froitos do bosque.

 

 


 

2. Carballo 2,5 €

Avda. Buenos Aires, 125B

Horta, mar e poleiro á tixola

 

3. Casa do Pulpo 2 €

Xoán de Austria, 15

Lezama

Tosta de bacallau con espárragos
e pementos de piquillo.

 

 


 

4. Casa do Boi 2,2 €

Ramón Puga, 27

Espetada de cordeiro

 

5. Pepinillo 1,9 €

Reza, 5

Queixo do País, anchoas e cogombro (pepinillo)

 

 


 

6. Toscana 1 €

Valle Inclán, 23 local 2

Pincho Toscana

Pan árabe caseiro e bacon con queixo.

 

7. A nosa taberna 2 €

Rúa Lepanto, 7

Tosta de xamón con pan tomate

 

 


 

8. Fuentefría 2,5 €

Rúa Viriato, 6

Foie de pato sobre galleta de bica e marmelada de kiwi

 

9. Atarazana 3,9 €

Rúa Fornos, 11

Tres nun

Cazoliña de atún fresco, espetada de carnes e pementos, boliños recheos de nata.

 

 


 

10. El Secreto 3 €

Rúa Viriato, 7

4 delicias do mar

Tosta en pan de cea con queixo
cremoso gambas, cangrexo,
anchoa, bocarte.

 

11. Termas Outariz 2 €

Lugar de Outariz

Ensalada yoshoku de pataca

Dados de pataca con xamón york
e cogombro en salsa xaponesa e
aderezado con mitsuba.

 

 


 

12. Marela 2,5 €

Praza de "Los Suaves", 1

Mareliño

Pantumaca, queixo Arzúa e
chacina de vaca

 

13. A Cova do Moure 2,5 €

Rúa Francisco de Moure, 16

A Cova (+bebida)

Follado de chourizo, cebola,
gambas e ovo de paspallás.

 

 


 

14. Boncomer 2,5 €

Rúa Lepanto, 16

Montado de primavera

Tosta con queixo, pemento piquillo,
solombo e salsa de piña.

 

15. Acio 2 €

Rúa Fornos, 1

Oasis

Pincho vexetal de berenxena,
cabaciño, pataca, espinacas,
gambas, gulas,pementos verdes e
vermellos, cebola, espárragos
trigueiros, etc.

 

 


 

16. Entrepedras 2 €

Rúa Hernán Cortés (Pena Vixía), 29

Concha de primavera

Cabaciño, cenoria, laranxa,
zamburiñas e gambas maceradas
en aceite de laranxa, con
xerminación de cebola.

 

17. Mata-lo Bicho 2,5 €

Praza da Madalena, 7

Pisto con ovo e patacas

 

 


 

18. Botánico 2 €

Rúa Noriega Varela, 6

Flor del Eliseo

Pan de Cea, con solombo,
guarnición de marmelada de cereixa
e finas herbas con queixo de Arzúa.

 

19. Maimón 2,8 €

Parque Pozas de Maimón

Tosta de lacón de porco celta con verdura de temporada

 

 


 

20. O'Souto 2,5 €

Rúa Fornos, 12

Petisco do mar

Torta con produtos do mar.

 

21. Irixo 3 €

Rúa Irmáns Villar, 15

Paspallás no seu niño de tomate e ortigas ao albariño

 

 


 

22. Manzaneda 1 €

Rúa Cabeza de Manzaneda, 10

Montadiño de raxo sobre cama de leituga, tomate, cebola, e queixo

 

23. Porta da Pía 2 €

Rúa Lúa, 3

Estrela de primavera

Solombo e cogomelos
con codia de parmesano
en redución de mencía.

 

 


 

24. Mery 2 €

Rúa San Pedro Praza de "Los Suaves"

Espeto de primavera

Espetada de solombo de porco
con amorodos e polo con ciruelas,
en salsa de amorodo e framboesa
con cereixas e patacas palla.

 

25. Olume 2 €

Praza do Correxidor, 12 Praza de "Los Suaves"

Pincho OLUME

Guacamole feito con pementos de
padrón, e polbiño macerado con
allo, pirixel e limón, con brotes de
leituga e con salsa especial olume

 

 


 

26. D'Luis 3 €

Rúa Lepanto, 17

Antaño

Tosta de zamburiña con gulas e
salsa D´Luis.

 

27. Pérez 2,8 €

Rúa da Unión, 3

Tosta de solombo de porco

 

 


 

28. O'Eironciño 3,5 €

Rúa Santo Domingo, 4B

Bocado do mar O´Eironciño

Zamburiñas á nata con base de
pementos.

 

29. San Xes 1 €

Rúa da Paz, 14

Empanadilla de zorza

 

 


 

30. Llovizna Novo Milenio 1,5 €

Avda. de Santiago, 68

Pincho enxebre

Pastel de marisco con crema
de cabaza.

 

31. O'Rural 2,5 €

Rúa San Pedro, 3

Carne asada O´Rural

 

 


 

32. Enxebre 3 €

Rúa Lepanto, 14

Niño de queixo de cabra e marmelada de pemento

 

33. Taberna do Perico 2,5 €

Rúa da Unión, 2

Perico de primavera

Tosta vexetal con gambas,
zamburiñas e queixo.

 

 


 

34. Gaimola 4,5 €

Parque San Lázaro, 17

Coxinha

Croquetas 6 unidades.

 

35. Termas Chavasqueira 1,5 €

Campo da Feira

Tosta de zaru soba á carbonara

Tosta de fideos xaponesa á
carbonara con salsa de soia.

 

 


 

36. A Cuqueira de Lourdes 2,5 €

Avda. Buenos Aires, 10 Praza das Mercedes

Tosta Cuqueira

Pan de millo, cebola caramelizada,
milfollas de verduras cuberta de
queixo de cabra á prancha.

 

37. Coto do Rano 2 2,5 €

Rúa Reza, 11

Segredo de bacallau ao estilo Coto

Tosta de migas de bacallau con
langostino, piquillo, anchoa e oliva
con un fondo de salsa tártara.

 

 


 

38. O Doutor 4,5 €

Rúa Alejandro Pedrosa, 92 O Vinteún

Tosta de solombo de tenreira

Pan de pobo, queixo curado,
solombo de tenreira galega,
pemento de piquillo e aceite de
oliva.

 

 

  MAPA GENERAL  
     
   

 

  MAPA ZONA HISTÓRICA  
     
   

 


Más información en  saboresdeourense.turismodeourense.com

 

Quizá también te interese...
 
 

Qué visitar en Orense

   
 

Orense Termal

   
 

De Turismo por Orense

 

 

Compartir en Facebook
 




restautantes cocina gallega blog cocina gallega noticias en tu email de cocina gallega sala de prensa




   
 
 
   
 
 
   
 

   
   
 
 
   
   
     
   
   
     
   
   
     
   
   
   
   
   
 
 
   
   
   
     
   
   
   
     
 
 
 
 
 
 
   
 
 
   
 
 
   
     
   
 
 
   
 
 
   
     
   
 
 
   
     
   
     
 
 
     

 
 
 
   
 
 
 



 

 
|
|
|
|
|
|
|
|
 
© GASTROTUR GALICIA (Asociación Nacional de Gastronomía y Turismo de Galicia). Todos los derechos reservados.
C.I.F. Nº G70308820. Inscrita en el Registro Nacional de Asociaciones, Grupo 1, Sección 1, Número Nacional 598539
 

 


cookie law